Belastingvoordelen
voor zzp'ers in de zorg

Pak je voordeel

Hoe zit dat?

Niklas Plasmans

De zorg is een sector die veel vraagt van zijn professionals. Als zzp’er in de zorg ben je niet alleen druk met je patiënten en cliënten, maar ook met alle bijkomende administratieve taken. Eén van die taken is je belastingaangifte. Gelukkig zijn er diverse belastingvoordelen beschikbaar voor zzp’ers in de zorg die je mogelijk kunt benutten. In dit artikel lichten we enkele van deze voordelen toe.

1. Zelfstandigenaftrek
Als zzp’er heb je mogelijk recht op de zelfstandigenaftrek. Dit is een bedrag dat je mag aftrekken van je winst, waardoor je uiteindelijk minder belasting betaalt. Er zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden aan deze aftrek, zoals het urencriterium.

2. Startersaftrek
Ben je net begonnen als zzp’er in de zorg? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de startersaftrek. Dit is een extra aftrekpost bovenop de zelfstandigenaftrek voor ondernemers die in één of meer van de vijf voorgaande jaren geen ondernemer waren.

3. Kleineondernemersregeling (KOR)
Afhankelijk van je omzet kun je als zzp’er gebruikmaken van de KOR. Hiermee kun je vrijstelling krijgen voor de btw of korting op het btw-bedrag dat je moet afdragen. Lees graag meer over de KOR en vrijstelling van de btw via deze link. 

4. MKB-winstvrijstelling
Na het toepassen van bovenstaande aftrekposten, mag je nog een percentage van je winst aftrekken via de MKB-winstvrijstelling. Hierdoor betaal je over een kleiner deel van je winst belasting.

5. Fiscaal gunstig investeren: Investeringsaftrek
Als je investeert in bepaalde bedrijfsmiddelen voor je zorgonderneming, dan kun je in aanmerking komen voor de investeringsaftrek. Dit kan een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, energie-investeringsaftrek of milieu-investeringsaftrek zijn.

Het is duidelijk dat er diverse belastingvoordelen zijn voor zzp’ers in de zorg. Echter, het volledig benutten van deze voordelen vraagt om een gedetailleerde kennis van de fiscale wet- en regelgeving. Het kan lastig zijn om alle mogelijkheden te kennen en te begrijpen, vooral als je focus voornamelijk ligt op het verlenen van zorg.

Laat The Social Accounting Club je helpen
Bij The Social Accounting Club willen we dat jij je volledig kunt richten op je passie: de zorg. Wij zorgen ervoor dat alle belastingvoordelen die beschikbaar zijn voor jou als zzp’er in de zorg volledig benut worden. Door een samenwerking met ons ben je verzekerd van een maximale optimalisatie van je fiscale positie.

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen? Neem contact met ons op en zet de eerste stap naar een zorgeloze financiële toekomst.

 

Kunnen we je helpen?

We helpen je graag verder. Voor meer informatie zie: Link

 

Blijf op de hoogte

Scroll naar boven

Belastingtips

Goed op de hoogte blijven? Ontvang tips, tricks en nieuws met betrekking tot belastingen in Nederland.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en je voorkeuren te onthouden.